Sutra europska premijera na velikom EAA mitingu u Tallinu

22.jpgZAGREB (02.06.2008) - Nakon uspješne ovosezonske premijere na ASK-ovom međunarodnom mitingu Split 2008, gdje je pobijedila s daljinom 73,30 metara, Ivana Brkljačić sutra (3. lipnja) kreće s međunarodnim ispitima.

Prva destinacija će joj biti estonska metropola Tallin, gdje se održava EAA Premium miting, a početak Ivanine discipline je zakazan za 15.00 sati po hrvatskom vremenu.

Hrvatskoj rekorderki u bacanju kladiva (75,08) bit će to prvi nastup u ovoj baltičkoj državi na sjeveru Europe, uoči kojeg je izjavila:

- Već sam propustila pet natjecanja World Athletic Tour serije, pa će lipanj biti gust. U dobroj sam formi, napeta sam i nestrpljivo očekujem miting u Estoniji. Pripreme sam dobro odradila i bez obzira na kasniji početak natjecateljske sezone, uvjerena sam da ću nadoknaditi propušteno. Neki pokazatelji govore da sam u odličnoj formi, ali tek treba vidjeti što će donijeti prvi nastupi. Dakle, ništa ne želim obećati, osim nade da ću realizirati dobru formu, te izdržati gust raspored natjecanja i putovanja u ovom mjesecu.

Prošle godine na EAA Premium miting u Tallinu je pobijedila bivša olimpijska pobjednica Poljakinja Kamila Skolimowska (75,22).

KALENDAR NASTUPA U 2008.

14. V. Međunarodni miting u Splitu
3. VI. EAA međunarodni miting u Tallinu
8. VI. IAAF Grand Prix miting u Eugeneu
11. VI. IAAF Grand Prix miting u Ostravi
15. VI. EAA međunarodni miting u Varšavi
22. VI. Atletski kup Europe u Istanbulu
14. VII. EAA međunarodni miting u Rethimnu
28. VII. EAA međunarodni miting u Karlstadu (?)
30. VII. EAA međunarodni miting u Leverkusenu (?)
2. VIII. Pojedinačno seniorsko PH u Rijeci
18. VIII. Kvalifikacije OI u Pekingu
20. VIII. Finale OI u Pekingu (?)
31. VIII. EAA međunarodni miting u Padovi
7. IX. EAA međunarodni miting u Dubnici
9. IX. IAAF Grand Prix miting u Zagrebu
13. IX. IAAF svjetsko finale u Stuttgartu (?)