Nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu ipak bez leća

ZAGREB (03.02.2008) - U zagrebačkom VisuMed centru hrvatska je rekorderka u kladivu bezbolnim laserskim zahvatom odstranila dioptriju. Sportaše rijetko tko vidi s naočalama, pogotovo kad su u svom sportskom elementu, a za mnoge od njih ni najvjerniji fanovi ne znaju da im treba pomagalo za vid. Isto vrijedi i za Ivanu Brkljačić, najbolju hrvatsku kladivašicu, koja je godinama nosila leće.

Premda je u odnosu na nošenje naočala, korištenje leća sportašima daleko praktičnije, za Ivanu ni to nije bilo rješenje. Kako sama kaže, uvijek je prijetila opasnost da joj leća ispadne ili da se u ključnom trenutku pomakne, da se zagubi kutijica, da nestane tekućine za ispiranje… a da se ne spominje nelagoda i crvenilo očiju zbog iritacije uslijed, recimo, znojenja.

- S godinama se na to naviknete, ali je svejedno to stalna smetnja koja prilično opterećuje, pogotovo na treninzima i natjecanjima, odnosno pri čestim putovanjima.

Stoga joj je, kaže Ivana, laknulo kad je doznala da je u zagrebačkom centru VisuMed moguće odstraniti dioptriju laserskim zahvatom pa se, čim joj je sportski raspored dozvolio, odlučila na operaciju vida kojom se u potpunosti riješila dioptrije. Prema liječničkom savjetu, prvo je operirala dioptriju na jednom oku, a potom i na drugom. Riječ je o posve bezbolnoj, kratkotrajnoj operaciji, kojom se uspješno korigiraju astigmatizam, dalekovidnost i kratkovidnost (od +6 do -12 dioptrija).

- Jako mi je bilo važno što nije boljelo i što nije trebalo ostajati u bolnici te odvajati vrijeme za oporavak. Odmah sutradan mogla sam nastaviti s normalnim životom i treningom. Najbolje je što konačno vidim i bez leća - kaže Ivana, čijuje operaciju obavio dr. Dean Šarić.

Tako se Ivana pridružila cijelom nizu klijenata VisuMed centra, koji su se tijekom 15 godina ove klinike na isti nači uspješno riješili dioptrije. U tom je razdoblju u VisuMedu centru izvedeno preko 60.000 zahvata, na brojnim sportašima (među kojima se također našao i veliki Goran Ivanišević), zatim poslovnim ljudima, liječnicima, političarima i drugim osobama iz javnog života.

VisuMed je danas jedini centar u Hrvatskoj koji je usko specijaliziran za lasersku korekciju vida. Uz najnoviji laser i vrhunske dijagnostičke aparate, VisuMed surađuje s vodećim hrvatskim oftamolozima i pruža svojim klijentima bezbolnu i brzu korekciju vida. Zaboravite i Vi svoje leće i naočale zauvijek!

Više informacija na www.visumed.hr (tel: 4860-644)…