Velika nagrada stigla na kraju velike i blistave sezone

12.jpgZAGREB (15.10.2007) - Na kraju rezultatski blistave sezone, Ivana Brkljačić dobitnica je i jednog od najznačajnijih državnih sportskih priznanja.

Naime, Odbor Državne nagrade za šport “Franjo Bučar” na sjednici održanoj 15. listopada 2007. godine donio je odluku o dodjeli tri državne nagrade za životno djelo: Miroslavu Blaževiću, Anti Pavloviću i Žarku Susiću, te dvanaest godišnjih nagrada: Ivani Brkljačić, Slavenu Biliću, Ivi Cipci, Nataši Drenčić Jerković, Marijanu Klancu, Tomislavu Paškvalinu, Ratku Rudiću, Damiru Škari, Andriji Vekiću, Zdeslavu Vrdoljaku, Dinku Vuleti i Hrvatskom vaterpolo savezu. Svakom dobitniku nagrade za životno djelo dodijelit će se povelja i zlatna medalja s likom Franje Bučara i novčani iznos od 50.000 kuna neto, dok će svim dobitnicima državne nagrade biti dodijeljena povelja i medalja s likom Franje Bučara te novčani iznos od 20.000 kuna neto.

Svečana podjela Državne nagrade za šport “Franjo Bučar” održat će se u petak, 23. studenog 2007. godine, s početkom u 13.00 sati, u Preporodnoj dvorani (Opatička 18, Zagreb). Nagrade će dodijeliti prof. dr. sc. Dragan Primorac, ministar znanosti, obrazovanja i športa, i prof. dr. sc. Mato Bartoluci, predsjednik Odbora Državne nagrade za šport “Franjo Bučar”.

Ostali članovi Odbora su Danira Nakić - Bilić, Perica Bukić, Antun Vrdoljak, Mile Dumančić, Edo Pezzi i Damir Vrbanović.