Martin Marić - hrvatski reprezentativac u disku i koplju

S Blankom radila sklekove u avionu na putu za Jamajku

Teško je izdvojit’ nešto posebno kod Ivane, jer je vrlo svestrana osoba, al’, eto, probat ću je nekako ukratko opisat’.

Najprije od svega zna se da Ivana zna bacat kladivo, zna bacat’ i kuglu, donekle, zna pomoć’ kad može, zna pričat’ engleski, zna vozit’ auto, pričat’ na telefon i jest’ u isto vrime, zna se i potu’ kad zatriba, zna nasmijat’ ljude oko sebe, zna sa dicon, zna plivat’, skoro zna skočit’ salto, zna himnu napamet, zna cili Gospić i obližnja sela, zna dobro kuvat’, zna nekad i dobro poist’, zna se sredit’ kad ide van, zna skijat’, zna i skijat’ bez štapa na jednoj nozi kroz grmlje. Svašta zna.

Ivana privlači pozornost gdje god se našla, najčešće bacanjem kladiva, a mnogo puta i čudnim, ali smišnim ispadima. Sićan se jednom kada su Blakna i Ivana radile sklekove u avionu na putu za Jamajku 2002. Ne znam šta ih je spopalo, jel’ su se kladile njih dvi ili šta već, ili im je samo bilo dosadno, ali znam da se skupilo ekipe na prednjem dijelu aviona (šta Indijaca, šta Kineza) i da su se pumpali sklekovi i navijalo na bar četiri različita jezika. Takvo nešto od tada još nisan vidia.

Tko zna, možda bi Ivana i Blanka mogle u Guinnessovu knjigu rekorda za sklekove napravljene na najvećoj nadmorskoj visini.

Ostali sadržaj