Ivana Brkljačić definitivno završila kladivašku karijeru

27.jpgZAGREB (01.06.2010) - Nakon dugogodišnje karijere i odanog rada, ovim putem želim priopćiti cjelokupnoj javnosti, prijateljima sporta, atletike, svim mojim dragim i vjernim poklonicima i štovateljima, da sam definitivno odlučila prekinuti profesionalnu karijeru vrhunske sportašice, bacačice kladiva.

Iako sam najavila povratak u svjetski atletski vrh i početkom 2010. ponovno počela trenirati, posljedice ozljeda zadobivenih tijekom 15-godišnje karijere ne dopuštaju mi nastavak karijere. Na žalost, moj posljednji nastup bio je 13. rujna 2008. na Svjetskom atletskom finalu u Stuttgartu, kada sam kladivo bacila točno 70,00 metara.

Iako se više neću aktivno baviti vrhunskim sportom, ostajem u sportu. Bit ću aktivna u klubu i reprezentaciji, te kao organizatorica sportskih i atletskih  natjecanja.

Zahvaljujem svima koji su mi pomogli u izgradnji karijere vrhunske sportašice i ostvarivanju uspjeha. Bavljenje sportom izgradilo je moju osobnost i na najbolji mogući način oplemenilo moj život, a kao sportašica trudila sam se u svakom trenutku s ponosom predstavljati Hrvatsku u svijetu.

Osim roditeljima i obitelji, posebno zahvaljujem Hrvatskom olimpijskom odboru, zatim Hrvatskom atletskom savezu, Zagrebačkom športskom savezu, Atletskom klubu Dinamo-Zrinjevac, Atletskom klubu Mladost i trenerima: najviše Ivanu Ivančiću koji me motivirao za bavljenje atletikom, zatim Donu Babbitu, Zsoltu Nemethu, Vladimiru Kevi, Tiboru Geczeku, Rolandu Vargi… Hvala svima koji su mi na bilo koji način pomogli u karijeri.

Sigurna sam da ću daljnjim radom u sportu, uz bogato iskustvo koje imam, i dalje promicati plemenite vrijednosti sporta i atletike, te sudjelovati u misiji odgajanja budućih sportskih naraštaja.