Lijepi oproštaj u Stuttgartu s četvrtim mjestom i 70 metara

1.jpgSTUTTGART (13.09.2008) - Ivana Brkljačić je na izvanredan način zaključila sezonu, osvojivši visoko četvrto mjesto na Svjetskom atletskom finalu, nakon što je kladivo bacila točno 70 metara. Budući da zbog zdravstvenih problema nakon Pekinga više nije mogla trenirati, ova daljina iz Stuttgarta uistinu ima posebnu težinu, pogotovo što je ostvarena po hladnom vremenu i na skliskoj podlozi.

- Mislim da sam sezonu zaključila odličnim rezultatom. Pri tome mi je posebno drago što sam pobijedila čak tri finalistice Olimpijskih igara - aktualnu svjetsku prvakinju Betty Heidler te Manuelu Montebrun i Clarissu Claretti. Inače, i ovoga puta sam imala dosta problema s ogradom, jer sam natjecanje otvorila jako dobrim hicem i onda se u slijedeća tri ponovo mučila. Međutim, konačnim ishodom sam više nego zadovoljna - ispričala je sretna Ivana Brkljačić, koja će po povratku u Zagreb u utorak otići u Polikliniku Sunce kako bi konačno (raz)otkrila uzroke zdravstvenih problema.

Na Svjetskom atletskom finalu u Stuttgartu ispred naše najbolje kladivašice plasirale su se samo Kubanka Yipsi Moreno (74,09), te Slovakinja Martina Danišova-Hrašnova (71,40) i Poljakinja Anita Wlodarczyk (70,97).