Za kraj ostalo još samo Svjetsko atletsko finale

6.jpgZAGREB (12.09.2008) - Ivanu Brkljačić sutra u Stuttgartu čeka posljednje natjecanje u ovoj sezoni - Svjetsko atletsko finale. Na Gottlieb-Daimler Stadionu, ili po novome Mercedes-Benz Areni, hrvatska rekorderka u kladivu borit će se protiv sedam najuspješnijih i najkonstantnijih bacačica u 2008, koje su na mitinzima diljem svijeta od svibnja do rujna skupile najviše bodova.

Na tom putu do Njemačke računala su se četiri najbolja nastupa, pa je tako Ivana Brkljačić stigla u Stuttgart kao trećeplasirana, s bodovima (36) koji su joj pripisani za prva mjesta na velikim mitinzima u Tallinu i Lilleu, te druga u Eugeneu i Varšavi. Osim naše najbolje kladivašice, ove subote u 17.35 sati još će nastupiti Kubanka Yipsi Moreno (38), zatim Slovakinja Martina Danišova-Hrašnova i Poljakinja Anita Wlodarczyk (po 36), Francuskinje Manuela Montebrun (30) i Stephanie Falzon (24), Njemica Betty Heidler (17), te Talijanka Clarissa Claretti (16). Nedostajat će samo djevojka s najviše skupljenih bodova (42) - ozlijeđena Poljakinja Kamila Skolimowska, koja je morala otkazati veliko finale.

- Već u Zagrebu sam osjetila da mogu baciti preko 70 metara, što se nadam da će mi poći za rukom sada u Stuttgartu. Moreno je ovoga trenutka dosta ispred mene, dok sam ostalim protivnicama ipak bliža, te vjerujem da ću ih nekolicinu uspjeti pobijediti. U svakom slučaju, očekujem da ću na dostojan način zaključiti ovu sezonu - izjavila je Ivana Brkljačić, koja je u Njemačku otputovala s bratom Martinom.

S tribina će joj savjete dijeliti mađarski trener Tibor Gecsek, dok će u Budimpešti ovoga puta ostati Roland Varga, kako je, uostalom, bilo dogovoreno još na početku sezone.