U veselom posjetu klincima u zagrebačkom vrtiću Mali princ

img_1074.jpgZAGREB (10.09.2008) - Ivana Brkljačić je gostovala u zagrebačkom vrtiću Mali princ na Kozjaku, budući da su za temu dana bile izabrane - Olimpijske igre! Hrvatska rekorderka u kladivu tom je prigodom malim dječacima i djevojčicama pričala o sportu, zdravoj prehrani, te koliko je puno truda potrebno uložiti za uspjeh.

Međutim, Ivana je posebno naglasila kako je daleko najvažnije da si svatko izabere sport po želji u kojem će uživati, bez obzira koliko će biti uspješan. Iz razdragane dječje mase najčešće su se čuli odgovori kako su im najdraži sportovi ‘bacanje kugle sa žicom’ i ’skok u vis s motkom’, što je još jedna potvrda koliko su Ivana Brkljačić i Blanka Vlašić u Hrvatskoj uspjele promovirati bacanje kladiva i skok u vis.

- Klinci su me oduševili iskrenošću, znatiželjom, spontanošću, zaigranošću… Dobila sam jako puno crteža, poljubaca i zagrljaja, što me iskreno oduševilo. Drago mi je da im je sada atletika još bliža, te sam uvjerena da ću ponovo posjetiti djecu u tom vrtiću. Zapravo, svakako moram još jednom otići, jer sam im za proljeće obećala novo druženje na atletskom stadionu, kada ćemo organizirati pravo sportsko natjecanje - oduševljeno je pričala naša najbolja kladivašica.

U državi poput Hrvatske u kojoj se po nekim statističkim pokazateljima samo 40% djece na bilo koji način bavi sportom (u Skandinaviji dvostruko više), svaka akcija naših poznatih sportaša poput ove Ivanine je za veliku pohvalu.