Otkazan miting u Padovi, još samo Hanžek i Stuttgart

32.jpgBUDIMPEŠTA (27.08.2008) - Ivana Brkljačić bila je primorana otkazati nastup u Padovi (31. VIII), jer su organizatori mitinga iz programa izbacili njezinu disciplinu. Stoga će hrvatska rekorderka u bacanju kladiva do kraja sezone nastupati još samo na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu (9. IX) i Svjetskom atletskom finalu u Stuttgartu (13. IX).

- Ponovno sam bolesna, imam visoku temperaturu i bez treninga sam već tjedan dana. Nakon Olimpijskih igara teško je skupiti snage i nastaviti sezonu, međutim, očekuju me Hanžek gdje se moram pokazati pred domaćom publikom i IAAF Grand Prix finale u Stuttgartu gdje imam priliku barem donekle popraviti katastrofu iz Pekinga.

Ivana se još jednom vratila na Olimpijske igre…

- Trenutno mi je teško uopće razmišljati o Pekingu, ali znam da dugujem neko objašnjenje što se to dogodilo u kvalifikacijama. Isto tako znam da sam mnoge razočarala, ali sebe sam najviše i nema te kritike koja može biti gora od one koju sama sebi uputim. Opravdanja nema, to je jedino u što sam sigurna. Sezona je bila teška, kasno sam počela trenirati, bila sam nestabilna na svim natjecanjima, često sam bila ozlijeđena i bolesna, ali opet ponavljam da ne postoji ništa što može opravdati tih mojih 68 metara. Osjećala sam se odlično, nisam imala tremu čak ni u trećem hicu nakon što su dva završila u mreži, bila sam hrabra i odlučna, ali jednostavno nije išlo. Treći je hitac bio prelagan, precijenila sam svoje sposobnosti, a nisam se usudila jako baciti da ne pogodim ogradu.

Nakon nastupa Ivana će kazati da se nije zatvorila u sobu i danima plakala, već je podignula glavu i krenula dalje.

- Znala sam da sam dala sve od sebe, da sam se puno žrtvovala i trudila, te da će se kad-tad sve to vratiti. Ako ne u sportu, onda negdje drugdje, u to sam sigurna. Trud se uvijek isplati!