Metar daleko od sna i ulaska u veliko olimpijsko finale

23.jpgPEKING (18.08.2008) - Ivana Brkljačić nije uspjela ući u finale Olimpijskih igara u Pekingu. Hrvatska rekorderka u bacanju kladiva kvalifikacije je okončala na 16. mjestu, s hicem od 68,38 metara, kojeg je zabilježila u trećoj seriji (u prvoj 66,54, u drugoj pogreška). Za finale je trebalo baciti gotovo metar duže, koliko je pošlo za rukom 12-plasiranoj Grkinji Stiliani Papadopoulou (69,36).

Direktan ulazak u završnicu hicem preko 71,50 metara osiguralo je samo sedam kladivašica, pri čemu je najbolja bila aktualna olimpijska viceprvakinja Kubanka Yipsi Moreno (73,92). Druga hrvatska reprezentativka Sanja Gavrilović bacila je 60,55 metara, što je bilo dovoljno za 45. mjesto u konkurenciji 50 kladivašica.

- Prvi hitac je ručkom pogodio zaštitnu ogradu, što mi je odnijelo minimalno tri metra. Drugi je završio u ‘kavezu’, a u trećem sam išla na sigurno, no, ne želim tražiti nikakva opravdanja. Ovo je bio moj san koji je ovisio o ova tri hica, ali što je - tu je. Znam da sam dala sve od sebe i da je sve bilo samo pitanje rada i žrtve, malo tko bi bio bolji… Međutim, očito nije tako. Sada mi ostaje jedino sama sebi dokazati da je u meni ostalo barem malo sportskog srca. Idem izgurati sezonu do kraja, dati sve od sebe i ne odustati - zaključila je Ivana Brkljačić.