Rijeka kao simulacija za olimpijske kvalifikacije

12.jpgZAGREB (31.07.2008) - Ivana Brkljačić će sutra (petak) u Rijeci imati posljednju provjeru uoči puta na Olimpijske igre u Peking. Hrvatska rekorderka bacat će kladivo na državnom prvenstvu, gdje će pokušati osvojiti jubilarni deseti naslov.

- U dosadašnjih devet nastupa zabilježila sam isto toliko pobjeda, te se nadam da ću i ovoga puta biti prva. Ujedno ću ovaj nastup iskoristiti kao simulaciju za olimpijske kvalifikacije, tj. pokušat ću u prva tri hica ostvariti daljine dostatne za ulazak u pekinško finale - najavila je Ivana Brkljačić, koja unatoč činjenici da nije bila obavezna, ipak će nastupiti na nacionalnom prvenstvu kao mali znak zahvalnosti prema HAS-u čiju je veliku podršku imala svih ovih godina.

Hrvatska rekorderka u kladivu u četvrtak navečer je nazočila svečanom prijemu zajedno sa svim ostalim našim atletskim olimpijcima, kojeg je organizirao Grad Rijeka i HAS. U petak u podne, pak, čeka je posebna tiskovna konferencija na kojoj će Hrvatski atletski savez javnosti predstaviti svoje olimpijce.