U Dublinu pretposljednja provjera uoči puta u Peking

40.jpgZAGREB (24.07.2008) - Ivana Brkljačić će sutra nastupati na EAA međunarodnom mitingu u Dublinu (25. srpnja), što će joj biti pretposljednji nastup uoči Olimpijskih igara u Pekingu. Posljednji će imati na državnom prvenstvu u Rijeci (1. kolovoza), čime je iz kalendara ispao miting u švedskom Karlstadu (28. srpnja).

- U Irskoj ću prvenstveno tražiti stabilnost hitaca, kako bih stekla sigurnost pred Peking. U Dublinu me čekaju prva, četvrta i šesta kladivašica s posljednjeg Svjetskog prvenstva u Osaki - Betty Heidler, Kamila Skolimowska i Eileen O’Keeffe, što me iskreno raduje. Naime, tako jaka konkurencija bit će mi pravi motiv za dobre rezultate - najavila je Ivana, koja je nakon Bjelolasice bila prehlađena, ali treninge nije propuštala.

- Na tim sam bazičnim pripremama neke sitnice tehnički dorađivala i sada ću imati priliku vidjeti kako sve to funkcionira na natjecanju. U Dublinu očekujem solidne daljine, bez obzira što sam nedavno završila s iznimno napornom Bjelolasicom. Opuštanje i prave rezultate naravno da očekujem tek na Olimpijskim igrama.

Natjecanje u irskoj metropoli počinje sutra u 20.30 sati po hrvatskom vremenu, a rekord mitinga drži domaća kladivašica Eileen O’Keeffe s prošlogodišnjih 72,31 metra.