Pobjeda u Varaždinu s najboljim rezultatom mitinga

6.jpgVARAŽDIN (16.07.2008) - Ivana Brkljačić je zabilježila pobjedu na Olimpijskom atletskom mitingu u Varaždinu s hicem od 71,88 metara. Ta daljina je hrvatskoj rekorderki u kladivu donijela 1.124 boda po mađarskim tablicama, pa je ujedno dobila i novčanu nagradu za sveukupni najbolji rezultat natjecanja.

Ivana je u Varaždinu imala samo jedan uspješan hitac (u trećoj seriji), uz pet neispravnih, ali je sve to normalno za ovu fazu priprema.

- Taj podatak me uopće ne zabrinjava, jer upravo ovakva natjecanja služe za eksperimente, isprobavanja raznih varijanti i bacanja bez taktiziranja. Štoviše, više bi me brinulo da sam već sada u pravoj formi, jer do Olimpijskih igara u Pekingu ima više od mjesec dana. Posebno sam zadovoljna što sam 71 metar prebacila iz punog treninga i uz jaku virozu, zbog koje sam zamalo morala otkazati nastup. Uostalom, uspjela sam čak baciti preko 74 metra, doduše izvan segmenta, što samo potvrđuje da sam u dobroj formi za ovaj dio sezone - zaključila je zadovoljna Ivana Brkljačić, koja bi slijedeći nastup mogla imati u subotu (19. srpnja) na Prvenstvu Mađarske u Debrecenu.