Uvjerljiva pobjeda na Atletskom kupu Europe

1.jpgISTANBUL (22.06.2008) - Ivana Brkljačić je braneći boje reprezentacije Hrvatske zabilježila pobjedu na Europskom kupu u Istanbulu - Prva liga. Naša rekorderka u kladivu je slavila s hicem od 69,37 metara, što je bilo dovoljno za uvjerljivo slavlje u konkurenciji malo poznatih bacačica iz Bugarske, Rumunjske, Mađarske, Grčke, Švedske, Turske i Srbije.

Međutim, unatoč prvom mjestu, Ivana Brkljačić nije bila prezadovoljna:

- Imala sam velikih problema s kavezom, za kojeg nisam sigurna da je uopće bio regularan… Naime, iz zaštitne ograde je stršala nekakva čudna šipka, koja mi je dosta smetala. Na koncu mi je jedini cilj bio osvojiti prvo mjesto, jer ovo nisu bili uvjeti za postizanje velikih daljina. Također bih dodala da još uvijek nisam zadovoljna svojom tehnikom, no, uvjerena sam da će uskoro sve biti u redu.

Od svih 46 kladivašica u pet različitih skupina Europskog kupa diljem Starog kontinenta (Superliga te po dvije skupine Prve i Druge lige), najbolji rezultat je ostvarila trenutno najbolja na svijetu Bjeloruskinja Aksana Miankova u francuskom Annecyju (Superliga), s hicem od 75,97 metara. Ivanin je rezultat (69,37) ukupno deveti…