Na OI u Peking s trenerima Ivančićem i Gecsekom

7.jpgZAGREB (27.02.2007) - Ivana Brkljačić obnovila je suradnju s trenerom Ivanom Ivančićem. Naime, nakon raskida ugovora sa Zsoltom Nemethom, nastavila je suradnju s drugim mađarskim trenerom bacača kladiva, poznatim Tiborom Gecsekom. Međutim, Ivana je u stručni stožer uključila i Ivana Ivančića, koji će biti glavni trener, a Mađar će biti stručni suradnik za tehnički dio.

Do prekida suradnje sa Zsoltom je došlo zajedničkom odlukom čelnika Atletskog kluba Dinamo-Zrinjevac i Hrvatskog atletskog saveza, te Ivane i trenera Nemetha, zbog njegove nemogućnosti usklađivanja obiteljskih i poslovnih obaveza.

- Moram priznati kako ovaj raskid nije došao u najboljem trenutku. Bila sam jako zadovljna suradnjom, Nemeth je odličan trener i bila sam poprilično pod stresom zbog ove situacije. Nakon razgovora s klubom i HAS-om, došli smo do zaključka kako je najbolje da se ova suradnja ipak prekine. Naime, Zsolt je odličan trener, ali je i otac prekrasnih troje klinaca. Za njega su putovanja i izostanci iz kuće bili prenaporni. Međutim, trenerski posao se zna, previše je tu odricanja, te je korektno na sastanku s klubom i HAS-om priznao da se više ne može 100% posvetiti mojoj karijeri. Razmišljala sam koja je najbolja opcija za mene, nisam ni vjerovala da bi Tibor Gecsek pristao na suradnju. Naime, on je moj veliki uzor i idol, pa ću brzo svladati sve njegove tehničke upute .